Psykoterapi

Er psykoterapi noget for dig?

Stavtrup Terapi henvender sig til dig, der har lyst til at arbejde med dig selv og de problemstillinger, du står i. Terapien fordrer blot, du har mod på og lyst til at åbne dig op for dig selv, dine tanker og følelser. For det er nødvendigt, at finde dybere ind til kernen af sine vanskeligheder, hvis man skal have en chance for at lave ændringer i sit liv.

Det, at nærme sig sine vanskeligheder, kan dog godt være en svær proces, da vi ofte har bygget mange forsvarsmekanismer op i psyken, fordi vi prøver at beskytte os selv, vores selvbillede og den følsomhed, vi har (og måske altid har haft). Det kan være en følsomhed for afslag/væren udenfor, for ikke at føle sig god nok, handlekraftig nok, klog nok, værdsat og elsket. Det kan også være en frygt for at miste kontrollen, for at miste sig selv, at alt bryder sammen omkring os, eller vi må sige vores job op, bryde vores relationer eller miste autonomi.

Hvis vi har et ønske om arbejde med vores vanskeligheder, må vi dog først og fremmest acceptere os selv og vores situation, som den er. Det kræver, at vi tør være helt ærlige omkring, hvordan vi har det indeni. Vi må her prøve at rumme os selv "på godt og ondt". Ikke mindst må vi arbejde med den indre kritiske stemme, der oftest ikke synes, det er "godt nok" med os.

Derfor vil arbejdet i terapien gå ud på, at du får et rum, hvor du helt frit og uden fordømmelse kan fortælle om dit liv og undersøge din situation. Samtidigt arbejder vi i terapien på, at du får bedre kontakt til dine følelser og de kvaliteter, du har. Vi vil bygge på dine ressourcer, så du finder veje igennem dine problemer og i sidste ende kan udfolde og leve dit liv i overensstemmelse med dig selv, dine ønsker og behov.