Problemstillinger

Individuel terapi

Terapien tager udgangspunkt i netop de problemstillinger, du kommer med. Det kan være, at du har konkrete vanskeligheder i dit liv som f.eks. stress, angst, depression, fødselsreaktion/depression, spiseforstyrrelse, sygdom, krise, sorg mm.

Det kan også være, du har en mere diffus fornemmelse af at have et stort mindreværd, en følelse af altid er være ”hård mod dig selv”, være i et stort pres eller har en følelse af at være i mangel og savn efter noget, f.eks. kærlighed og nærhed. Måske har du en følelse af vedvarende nedtrykthed eller bare svært ved at finde mening og retning i dit liv.

Du kan også have problemer i dine relationer, det kan være til din partner, din familie eller venner. Måsk oplever du, at du mister dig selv, går ud af dig selv og har svært ved at være tro mod dig selv, når du er sammen med andre. Det kan også være, du har svært ved at rumme andre og/eller let kommer i affekt.

Parterapi

Problemer i parforholdet kan betyde, at begge parter har behov for at gå i terapi, hvor man i et samarbejde prøver at finde årsager og løsninger på de problemstillinger, man har.

Ofte bliver parforholdet et sted, hvor ubevidste mønstre (måske helt fra ens barndomshjem) spiller ind i relationen. Man kan få sig en rolle, som kan være svær at komme ud af. Måske går man og sårer hinanden og kommer i konflikt, men underneden kan man føle sig misforstået, ikke respekteret, overset og i tvivl om, man er elsket/eller elsker, og om der er en fremtid i forholdet. Der kan være et stort savn efter mere nærvær, dybde, kropskontakt, seksualitet og følelsesudveksling.

I parterapien vil der altid være en fokus på kommunikationen og på at være mere ærlig og åben omkring sine følelser, tanker og behov i forhold til hinanden. Der vil bl.a. også være fokus på kvaliteterne i relationen, som man kan bygge videre på. Der kan også være brug for ændringer i hverdagens opbygning, fordeling af opgaver og individuelle aktiviteter, så der bliver mere tid til fællesskab, kommunikation, nærvær og at være kærester/familie.